Jeśli się nie zgadzasz, możesz w swojej przeglądarce wyłączyć zgodę na ich przechowywanie.

Artykuły

WITAMY PAŃSTWA,

Fundacja Stworzenia Pana Smolenia powołana została w roku 2007 przez znanego Państwu aktora kabaretowego Bohdana Smolenia. Głównym celem Fundacji jest pomoc osobom niepełnosprawnym poprzez prowadzenie zajęć hipoterapeutycznych.
Ośrodek dysponuje wysoko wykwalifikowaną kadrą terapeutyczną         oraz 13 końmi.
Poziom prowadzonych zajeć oraz niewatpliwy urok i magia tego miejsca przyciagaja do naszego ośrodka osoby z najbliższej okolicy, ale także i takie które dojeżdżaja do nas ok. 50km.
Zajęcia odbywają się w terenie, na czworoboku a w razie deszczu w dużym namiocie. Prowadzimy również zajęcia z parapowożenia. Zarówno dzieci jak i dorośli biorą udział w mityngach olimpiad specjalnych, pokazach konnych (m.in. Cavaliada, Piknik na końskiej polanie), a także uczestniczą w imprezach organizowanych wspólnie z naszymi Sponsorami. W naszym Ośrodku stawiamy na maksymalną samodzielność jeźdźców. Uczymy opieki i odpowiedzialności za zwierzęta. Promujemy aktywny tryb życia prowadzac zajęcia z podstaw jazdy konnej dla dzieci i młodzieży.

Od roku 2009 posiadamy certyfikat PTHiP
Posiadamy licencję amerykańskiego centrum hipoterapii SpiritHorse Therapeutic Center.

Modernizacja infrastruktury oraz kolejne inwestycje zależą od długofalowej współpracy  ze sponsorami. Serdecznie zapraszamy firmy, osoby prywatne, które chca wspomóc nasza Fundację.

" Im dajesz więcej tym, większym się stajesz. Ale potrzebny jest ktoś, aby przyjmować. Bowiem dawać to nie znaczy tracić."
                                                             Antoine de Saint Exupery

FUNDACJA  STWORZENIA PANA SMOLENIA BARANÓWKO 21 62-050 MOSINA  KRS:0000290988

GBS/o.Mosina 92 9048 0007 0000 5412 2000 0001 SWIFT/IBAN: GBWCPLPP

Darmowy Program PIT dostarcza firma PITax.pl Łatwe podatki.